Riktig utstyr

Når man skal på treninger i GKK er det viktig at man har med seg riktig utstyr. 

SKØYTER:

Spør oss gjerne om råd for hvilke skøyter man bør kjøpe for ditt nivå. Husk at selv om du er nybegynner så bør du ha skøyter av god kvalitet med pigger. Ikke hockey eller plastikk skøyter. 

Når man skal gå fra isflata til garderoben er det viktig å ha på kalosjer for å beskytte jernene fra gulvet. Det er lurt å ha med seg en klut eller håndkle til trening slik at du kan tørke jernene etter hvert bruk. Etter du har tørket jernene bør du ha på myke jerntrekk for at de skal holde seg godt vedlike. Om man er god på å passe på jernene sine unngår man rust og andre skader og man slipper å kjøpe nye så ofte.

Gode tips fra nettet: "Are figure skates good for beginners? Figure skates have longer blades with toe picks. It is easier to find balance with them. So, most people feel safer when starting with figure skates. Therefore beginners normally progress faster with figure skates."

 - Alle må bruke hjelm fremtil man har tatt test 2 (som aspirant), etter det er det opptil foresatte om barnet skal gå med eller uten hjelm. Vi anbefaler sykkelhjelm. 

- Kom i varme treningsklær (ikke jeans eller vanlige klær da bevegelse blir begrenset og gjør til at man ikke kan gjennomføre øvelser. Det samme gjelder for bobledress da dette blir veldig tykt) 

- Ha håret i strikk for å unngå at det skal gå i fjeset og være en forstyrrelse. Også for at man skal ha godt syn og kunne være obs på omgivelsene. 

Informasjon om program

Etter man bestått test 3 får man etterhvert tilbud om å lage program. 

Første løp etter bestått test 3 er gratis.

Program opptil 2:30 = 2,500kr.

Program som er 3minutter+ = 3,000kr.

Hvem gjør hva?

Hovedtreneren for Gjøvik Kunstløpklubb er Tina Robinson.

Tina har mer enn 15 års erfaring som kunstløps trener og har vært en aktiv løper selv da hun var yngre. I 1984 vant hun Landsmesterskap allerede som 11 åring. Hun har deltatt på 7 LM og ett NM, i tillegg til utallige nasjonale stevner og noen internasjonale stevner. Tinas skøyteglede har alltid vært der, og kunstløp er en stor del av hverdagen hennes.

Styret i GKK 2023

Styreleder:       Christian Hageberget 

Styremedlem:   Christine Sæther Dahlén

Styremedlem:   Arne Mollestad

Styremedlem:   Lene Kristin Nilsen

Varamedlem:    Elin Sandvik

Andre verv 2023

Valgkomite:            Morten Pedersen og Audun Sivesindtajet

Økonomiansvarlig:  Tina Robinson

Sponsoransvarlig    Tina Robinson

Sliping av skøytejern:  Christian Hageberget og Tina Robinson

Klubben har egen slipemaskin i Fjellhallen - snakk med trener for å avtale tid. 

Medlemspris: kr 150,- (kr 250,- for ikke-medlemmer)                                                       OBS! vi sliper ikke sportsbutikk/plastikk skøyter. 

Montering av skøytejern:

Tina Robinson (gjør avtale på tina@kunstlop.com eller mob. 958 09 749) - kr 350,-

Foreldrevett

Spør trener om råd ved kjøp av nye skøyter. Det finnes mange forskjellige merker og modeller (både i støvler og jern), og det er ikke alltid at selgere gir de beste råd for ditt barn.

Fremgang på isen kommer i rykk og napp, og ikke nødvendigvis samtidig med andre i gruppen. Alle som står på og trener får fremgang.

Ikke sammenlign barnet ditt sin fremgang med andre, men fokuser på å gi oppmuntring både i medgang og motgang.

Ikke forstyrr barna eller trener på isen (foreldre skal ikke oppholde seg i boksen eller ved vantet under trening). Skulle det være nødvendig så kontakter treneren deg.

Sørg for riktig og fornuftig utstyr både til trening og konkurranser (spør trener hvis du er i tvil).

Husk at det er barnet ditt som trener, ikke du. Det viktigste er at ditt barn trives og kan ha det gøy sammen med andre.

Gi oppmuntring til alle barna under konkurranser og oppvisning, ikke bare egne barn.

Ikke forsøk å påvirke barna under konkurranse og oppvisning - respekter trenerens valg av taktikk. 

Lær barna å tåle både seier og tap. Det er en god egenskap å kunne unne andre suksess.

Respekter arbeidet klubben gjør - tilby gjerne din hjelp.